Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@11:44:12 GMT

نمایشگاه مجازی کتاب بدون بوی کباب!

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۴۸۹۷

آمار‌ها نشان می‌دهد در روز اول نمایشگاه مجازی کتاب تهران، ناشران توانستند ۱۳۰ هزار نسخه کتاب به ارزش تقریبی ۹ میلیارد تومان به فروش برسانند.

خبرگزاری میزان _ روزنامه جوان نوشت: آمار و ارقام می‌گویند نمایشگاه مجازی کتاب تهران خودش را به عنوان یک رخداد مهم در حوزه نشر به اثبات رسانده است، فروش ۱۳۰ هزار نسخه کتاب فقط در روز اول نمایشگاه و ثبت نزدیک ۲۵ هزار سفارش خرید کتاب، نشان می‌دهد نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر توانسته است فاصله بین کتاب و علاقه‌مندان به کتاب را کم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روز اول نمایشگاه مجازی کتاب تهران نزدیک ۱۳۰ هزار نسخه کتاب به ارزش تقریبی ۹ میلیارد تومان به فروش رسیده است. این بخشی از آماری است که علی رمضانی، رئیس نمایشگاه مجازی کتاب تهران از روز اول برگزاری این نمایشگاه ارائه داده است.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قرار است از سال آینده دوباره فعالیت خود را آغاز کند؛ نمایشگاهی که به دلیل شیوع کرونا تعطیل شده بود و البته این تعطیلی باعث شد راه جدید و البته نوینی برای ارتباط بین ناشران و دوستداران کتاب برقرار شود.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب، مستأجر چندین ساله مصلای بزرگ تهران است. شبستان‌های بزرگ و فضای باز مصلای تهران در ایام نمایشگاه کتاب تهران به محلی برای قرار‌های دوستانه و پیک نیک‌های خانوادگی و گشت و گذار تبدیل شده بود. اغذیه‌فروشی‌ها در حاشیه مصلی با بوی کباب خیلی بیشتر از بوی کاغذ کتاب مردم را به خود جلب می‌کردند و صف خرید ساندویچ‌های گرم، بلندتر از صف خرید کتاب می‌شد، البته اگر برای خرید کتاب صفی ایجاد می‌شد! اکنون دو سال است که خیابان شهید بهشتی تهران از ترافیک رفت و آمد مردم برای رفتن به نمایشگاه کتاب خلاص شده است. شاید در نگاه اول این خلاصی یک نوع حسرت دور شدن از کتاب و کتابخوانی را به ذهن متبادر کند، ولی فضای مجازی نشان داده است بدون رفت و آمد و صرف هزینه‌های ایاب و ذهاب و به جان خریدن خطر کرونا، می‌توان با چند کلیک ساده به مجموعه بزرگی از غرفه‌های مجازی ناشران دسترسی داشت و در کمال آرامش برای خرید کتاب اقدام کرد.

نمایشگاه مجازی کتاب جایی است که کتاب‌دوستان واقعی را جذب کرده است. آمار فروش روز اول نشان می‌دهد دست‌اندرکاران نمایشگاه، سیاست درستی را پیاده کرده‌اند و دومین تجربه نمایشگاه مجازی می‌تواند به تجربه‌های آتی پیوند بخورد.

فرصت استفاده برابر

نمایشگاه فیزیکی کتاب محلی برای نبرد نابرابر ناشران ثروتمند بخش‌های دولتی و خصولتی با ناشران بخش خصوصی بود. غرفه‌های بزرگ ناشران سرشناس با صرف هزینه زیاد آراسته شده و در بهترین نقاط و با متراژ بزرگ در خدمت حضار در نمایشگاه بودند. از محاسن نمایشگاه مجازی کتاب، ایجاد عدالت در دسترسی‌هاست.

منوچهر حسن زاده، مدیر انتشارات مروارید درباره عدالتی که نمایشگاه مجازی کتاب ایجاد کرده است، می‌گوید: «در شرایطی که امکان برپایی نمایشگاه فیزیکی کتاب وجود ندارد، به طور قطع نمایشگاه مجازی می‌تواند بین ناشران و مخاطبان تعامل و ارتباط مؤثری برقرار کند، اهمیت این موضوع برای همه ناشرانی که در نمایشگاه شرکت می‌کنند، آشکار است. برخی ناشران برای حضور در نمایشگاه فیزیکی کتاب با محدودیت مکانی و جایگاه نامناسب مواجه بودند، اما این مشکل در نمایشگاه مجازی کتاب وجود ندارد و همه ناشران بزرگ و کوچک با هر تعداد کتاب می‌توانند از فرصت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به صورت عادلانه استفاده کنند و حضوری فعال داشته باشند، به نظر می‌آید همه ناشران از این وضعیت راضی باشند.»

حسن زاده ادامه می‌دهد: «مخاطبان از شهر‌های دور و نزدیک برای خرید از نمایشگاه فیزیکی کتاب هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شدند و گاهی این هزینه‌ها امکان حضور در نمایشگاه را غیرممکن می‌کرد، اما نمایشگاه مجازی کتاب توانست در رساندن کتاب به دست علاقه‌مندان در مناطق دوردست و محروم موفق عمل کند. هر اندازه این فعالیت ادامه داشته باشد و گسترش یابد، علاقه‌مندان بیشتری به آن می‌پیوندند.»

مدیر انتشارات مروارید در پایان تأکید می‌کند: «نمایشگاه فیزیکی کتاب یک رویداد فرهنگی و شوق‌برانگیز بوده و خوب است که با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران از نمایشگاه فیزیکی پشتیبانی شود، در نتیجه پیشنهاد می‌کنم با حمایت مسئولان، نمایشگاه مجازی و فیزیکی کتاب مکمل یکدیگر باشند.»

نمایشگاه مجازی، رکود خرید کتاب را از بین برد

کرونا تأثیر نامطلوبی بر همه عرصه‌ها گذاشته است. اقتصاد نحیف بخش فرهنگ و هنر نیز از این قاعده استثنا نبوده، اما برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، توانسته است تا حدی ضرر و زیان اهالی حوزه نشر را جبران کند. در این زمینه علی‌اکبر قدیانی، مدیر انتشارات برف می‌گوید: «همین که نمایشگاه مجازی کتاب فرصتی فراهم آورده است ناشران در این شرایط رکود بازار نشر، کتاب‌های خود را معرفی کنند و در معرض نمایش بگذارند، بسیار مغتنم و قابل تقدیر است، خوشبختانه در سال گذشته هم استقبال خوبی از این نمایشگاه مجازی شد و هم ناشران و هم مخاطبان بسیار راضی بودند.»

قدیانی با اشاره به اینکه نمایشگاه مجازی کتاب تهران هم جای خود را در بین ناشران و مخاطبان پیدا کرده است، تأکید می‌کند: «با وجود اینکه این نمایشگاه بر اساس مقتضیات زمان و شرایط کرونایی و در سایه محدودیت‌ها برگزار شد، اما به دلیل سهولت دسترسی مخاطبان به آثار مورد نظرشان و همچنین شرایط حضور آسان ناشران در نمایشگاه، توانست جای خود را به سرعت در میان علاقه‌مندان به کتاب و ناشران باز کند و بسیار تأثیرگذار ظاهر شود.»

این ناشر کتاب‌های کودک و نوجوان با بیان اینکه نمایشگاه باعث می‌شود ناشرانی که تاکنون از فضای مجازی برای پیشبرد کارشان استفاده نمی‌کردند و به شکل سنتی به فعالیت می‌پرداختند، ترغیب شوند تا از این فضا نیز بهره بگیرند، می‌افزاید: «به نوعی همین نمایشگاه مجازی کتاب باعث ایجاد رقابت در استفاده و حضور در فضای مجازی و در نهایت پیشرفت صنعت نشر در کشور خواهد شد، ضمن اینکه این فرصت پیش می‌آید تا ناشرانی که ممکن است با یکدیگر تعامل و شناختی نداشته باشند، در این فضا با یکدیگر آشنا شوند و در این بین تعاملات و همکاری‌های جدیدی نیز شکل بگیرد.»

نمایشگاه مجازی کتاب تهران به نشانی اینترنتی ketab. ir تا روز ۱۰ بهمن ماه به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

بیشتر بخوانید: استقبال ویژه مردمی از دومین نمایشگاه مجازی کتاب/تاکید برای سالم رساندن بسته‌ها به مردم

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: نمایشگاه کتاب کتاب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه مجازی کتاب تهران نمایشگاه فیزیکی کتاب علاقه مندان خرید کتاب روز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۴۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درهای نمایشگاه کتاب گشوده شد؛ سی‌و‌پنجمین دوره به روایت آمار

سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در مصلی تهران با حضور ۲هزار ۶۱۹ ناشر آغاز به کار کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه آغاز به کار کرد.

در این دوره نمایشگاه 2 هزار و 619 ناشر داخلی و 55 ناشر خارجی حضور دارند،‌ در بخش ناشران خارجی 10 ناشر لاتین،‌ 14 موزع کتاب‌های لاتین و 31 ناشر عرب به عرضه 50 هزار عنوان کتاب خارجی می‌پردازند.

در نخستین ساعات آغاز به کار نمایشگاه کتاب تهران سالن‌ ناشران عمومی‌ و ناشران کودک شاهد جنب و جوش ناشران برای آماده شدن غرفه‌هایشان است، یاسر احمدوند رئیس سی و پنجمین نمایشگاه بین‌الماللی کتاب تهران نیز دقایقی قبل از آغاز به کار با حضور در شبستان مصلی از نزدیک به ارزیابی وضعیت غرفه‌ها پرداخت،‌ با این حال هنوز مانند سال‌های گذشته برخی از ناشران در آماده‌سازی غرفه‌ها و حضور در نمایشگاه اهمال کرده و غرفه‌هایشان آماده نیست.

 مقایسه آمار حاضران در این دوره نمایشگاه کتاب تهران با نمایشگاه دوره پیش‌، نشان می‌دهد که در نمایشگاه سی و چهارم که اردیبهشت 1402 برگزار شد،‌ 100 ناشر از کشور‌های خارجی  حضور داشتند و در مجموع دو هزار و 700 ناشر کتاب‌های خود را در دو بخش داخلی و خارجی عرضه کرده بودند. در بخش خارجی نیز45 هزار عنوان کتاب عرضه شده بود.

با وجود اینکه از چند ماه پیش قرار بود هند مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران باشد،‌ اما به دلیل رخدادهای منطقه و بیانیه صادر شده از سوی دولت هند مبنی بر ممنوعیت سفر اتباع این کشور به اسرائیل و ایران،‌ یمن به عنوان مهمان ویژه سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران معرفی شده است. حضور یمن به عنوان مهمان ویژه واکنش‌هایی را در میان اهالی فرهنگ و نشر داشت،‌ موافقان از کتاب‌های منتشر شده در یمن سخن می‌گفتند و مخالفان وضعیتی که نشر این کشور در سال‌هایی که یمن درگیر جنگ بوده است‌، سخن می‌گفتند. باید دید یمنی‌ها چه دستاوردی برای نمایشگاه کتاب تهران خواهند داشت.

همه برنامه‌های تلویزیون برای نمایشگاه کتاب

در این دوره نمایشگاه نیز مانند دوره گذشته نمایشگاه مجازی همزمان با نمایشگاه کتاب تهران آغاز به کار کرده و نمایشگاه در دو بخش فیزیکی و مجازی برگزار می‌شود،‌ امسال اغلب ناشران بزرگ که به دلایل مختلف در نمایشگاه حاضر نشده بودند‌، به میدان آمده و در شبستان مصلی حضور دارند،‌ البته ناشرانی چون،‌ مرکز،‌ قطره، نیلوفر برج، نیستان،‌ ققنوس،‌ در نمایشگاه حضور نیافته‌اند،‌ البته نشر برج،‌ نیستان،‌ ققنوس و نیلوفر به صورت مجازی در نمایشگاه حضور دارند.

سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب در این دوره نمایشگاه 700هزار تومان است که از این مقدار420 هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و 280 هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی 800 هزار تومان است که از این مقدار  معادل 400هزار تومان سهم عضو هیئت علمی و 400هزار تومان نیز برعهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

 یارانه اعتباری خرید کتاب(بُن کتاب) صرفا در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قابل استفاده است و به‌صورت «اعتبار خرید» به کد ملی متقاضیان اختصاص پیدا می‌کند. 

تعرفه پست:

در این دوره نمایشگاه کتاب تهران نیز به مانند دوره گذشته،‌ کتابفروشان نیز در بخش مجازی حضور دارند،‌ کتابفروشی‌ها برای ارسال بسته های نمایشگاه مجازی هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند. هزینه ارسال ناشران نیز برای مرسولات با مبلغ فاکتور کمتر از 125 هزار تومان رایگان است.

برای مرسولات با مبلغ بیش از 125 هزار تومان تا وزن دو کیلوگرم، مبلغ 17 هزار تومان هزینه ارسال بر عهده ناشر است و مابقی از محل یارانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین می‌شود.

هزینه مرسولات با وزن بالاتر از دو کیلوگرم نیز طبق تعرفه شرکت پست محاسبه و از اعتبار پنل پستی ناشر کسر می‌شود. 

هزینه ارسال برای خریداران در سبد خرید، به ازای هر فروشنده 5 هزار تومان در نظر گرفته شده است.

افزایش قیمت کتاب یکی از دغدغه‌های جدی سال‌های اخیر در بحث افزایش سرانه مطالعه و کتاب و کتابخوانی بوده است،‌ سال گذشته بسیاری از بازدیدکنندگان نمایشگاه از قیمت‌های بالا گلایه داشتند،‌ در این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یارانه‌ها را هم افزایش داده است،‌ اما در عین حال آمارها نشان می‌دهد که در فاصله دو نمایشگاه سی و چهارم و سی و پنجم با افزایش 100 درصدی قیمت کتاب مواجه هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • درهای نمایشگاه کتاب گشوده شد؛ سی‌و‌پنجمین دوره به روایت آمار
  • در‌های نمایشگاه کتاب باز شد
  • درهای نمایشگاه کتاب باز شد
  • آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران/ درهای مصلی به روی بازدیدکنندگان باز شد
  • ۱۰ ناشر لاتین و ۳۱ ناشر عرب به نمایشگاه آمدند
  • کتاب «حضرت فاطمه (س)» رونمایی می‌شود
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان